Artikel pedofiel is geen pedoseksueel

3 antwoorden [Laatste bericht]

Hallo beste mensen,

Dit jaar studeer ik af als maatschappelijk werker en voor het afstuderen ga ik een artikel schrijven. Ik ga dit artikel schrijven over pedofilie en de effecten die mensen met pedofiele gevoelens ervaren aan hoe de maatschappij kijkt naar pedofilie. Want de maatschappij kijkt nogal heftig naar pedofilie. Laten we eerlijk zijn een pedofiel is niet een pedoseksueel en ik vind het erg jammer dat de maatschappij deze twee losse dingen ziet als een en hetzelfde. Rondkijkend op het forum zag ik al dat mensen, door het onderdrukken van hun pedofiele gevoelens, depressieve gevoelens en andere lichamelijke klachten ervaren. Ik hoop dat jullie mij hier meer over willen vertellen!

Het doel van mijn artikel is om het taboe iets te doorbreken en hopelijk mensen aanzetten tot het in gesprek gaan met elkaar. Eerlijk gezegd vind ik het heel spannend om erover te schrijven omdat het zo een heftig onderwerp is. In gesprek met mensen in mijn omgeving merk ik al dat mensen boos worden op mij als ik zeg dat pedofilie een seksuele geaardheid en geen psychische stoornis is! Toch wil ik dat mensen hier meer over praten en rondkijkend op dit forum heb ik het idee dat jullie dit ook willen. Ik heb namelijk het idee dat doordat NIEMAND erover praat, het in een hoekje wordt weggedrukt en dán worden de gevoelens juist alleen maar heftiger en moeilijker te onderdrukken.

Ik heb een paar vragen waarvan ik hoop dat enkele van jullie die willen beantwoorden:
Als ik het heb over hulpverlening bedoel ik voornamelijk maatschappelijk werk, maar ook de praktijkondersteuner van de huisarts.
Ik ben benieuwd naar wat jij als lichamelijke klachten ervaart omdat je pedofiele gevoelens hebt. Stress, prikkelbare darm, depressieve gevoelens?
In hoeverre loop je hier tegenaan in het dagelijks leven?
Heb je ooit een beroep gedaan op hulpverlening m.b.t. je lichamelijke en psychische klachten (die als oorzaak het onderdrukken van je pedofiele gevoelens had)?
Durf je bij hulpverlening over je geaardheid te spreken? (Waarom wel/niet)?
Als je over je pedofiele gevoelens sprak, hoe werd er dan op gereageerd door de hulpverlening?
Heb je ooit het gevoel gehad dat de hulpverlening je niet goed te woord stond omdat je je pedofiele gevoelens verteld had?
Heb je ooit ervaren dat mensen je niet wilde helpen omdat je pedofiele gevoelens had?
Wat vind jij het beeld dat de maatschappij heeft bij pedofilie?

Kortom: Wat is jou ervaring in de hulpverlening?

Ik hoop dat jullie mij willen informeren met jullie ervaringen. Mochten mensen geïnteresseerd zijn in mijn artikel, ik kan deze eventueel op het forum plaatsen als hij af is.

Ik hoor graag van jullie!

Met vriendelijke groet,
JoletB

Hallo allemaal,

JoletB heeft zich bij team Pedofilie.nl geïdentificeerd als een student van een hogeschool. Ik ben zelf ook wel benieuwd naar jullie ervaringen met hulpverlening. Dus laat je horen.

Ben

JoletB, laten we e.e.a. liever mondeling en uitvoeriger bespreken.
Mijn eigen antwoorden liggen in de orde van 'nee, (nu) geen problemen mee' en 'in het verleden hulp gezocht en gevonden'.
Nu aandacht voor de andere mensen.
In de loop van de afgelopen 37 jaar heb ik velen van hen gesproken, t/m heden bijna dagelijks, te weten: in de zelfhulpgroepen van de NVSH.
Hiervan is er nu nog een over, verdeeld over twee gespreksgroepen en veel individuele contacten, te weten:
< http://www.jorisoost.nl >. Kijk achter de knop "Meer info" en daarna op "Over JON" en zie dan methodiek, achtergrond en jaarverslagen t/m 2017.
Er is veel te bespreken, mondeling dan.
Neem maar contact op met < jon@human-being.nl >.
Frans, coördinator van JON en JORis West.

Met de schrijfster heb ik uitvoerig gesproken en haar artikel staat nu hier, goedgekeurd door haar school als (eind)werkstuk:
< http://www.jorisoost.nl/lees/hulpverlening/bogers_weiger_client_niet.html >.
Frans

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.