Team Pedofilie.nl: Jorge

Hallo! Mijn naam is Jorge, ik wil me met dit stukje graag aan de lezer voorstellen. Jorge is niet mijn echte naam. Ik heb besloten voor deze site niet mijn echte naam te gebruiken omdat ik in mijn werk liever de confrontatie met pedofilie vermijd. Ik werk veel met kinderen en jongeren. Hier geniet ik van, kinderen zijn de meest grappige en aandoenlijke wezens ter wereld. En ik kan er mijn ei in kwijt. Ze helpen om als volwassene zo sterk mogelijk in de schoenen te staan vind ik een machtig mooi beroep.

Het is mij opgevallen dat bijna niemand in onze samenleving weet wat nu eigenlijk een pedofiel is. Het kleine beetje kennis dat mensen van het onderwerp hebben komt vaak uit krantenberichten als "man gearresteerd wegens pedofilie", waar dan in staat hoe iemand zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van minderjarigen. Dat deze berichten geen correct beeld geven van wat een pedofiel is ligt voor de hand. Het viel me ook op dat het ook lastig is om iets te weten te komen over pedofilie.

Zelf ben ik eenmaal slachtoffer geworden van dit gebrek aan kennis. Ik was leider op een zomerkamp met deelnemers van rond de 12 jaar. Een medeleidster sprak me bij de evaluatie 's avonds ineens aan op het feit dat ze mij te close vond met kinderen, en specifiek met een jongen. Het was een jongen die veel genegenheid nodig had en die bij mij zocht. Ik bood hem die genegenheid binnen voor mij normale grenzen. De volgende middag was de directie van de organisatie er bij en kreeg ik te horen dat ik kon vertrekken. Helaas is dit nog maar een kleinigheid bij sommige andere verdachtmakingen. Het kan mensen voor de rest van hun leven blijven achtervolgen als ze een keer terecht of onterecht ervan verdacht zijn pedofiel te zijn.

Ik vind het belangrijk dat de samenleving open staat voor het verschijnsel pedofilie. Voor de kinderen, om ze te kunnen beschermen tegen misbruikers. Voor de pedofielen, zodat mensen weten dat het hele normale medemensen zijn die geen kwaad in de zin hebben. Voor alle ouders en verzorgers zodat ze zich niet onnodig bezorgd hoeven maken om hun kinderen maar wel kunnen herkennen wanneer er echts iets mis is. Voor mensen die net als ik met kinderen werken en niet zulke dingen als ik willen meemaken. Daarom greep ik de gelegenheid aan om met deze mensen een informatiepunt te vormen. Ik hoop dat we daar wat u betreft in geslaagd zijn en zo niet, dan verneem ik dat graag!

Jorge

Reacties

Hoewel ik me ongemakkelijk voel, ben ik toch blij met deze website en met jouw persoonlijke reaktie.
Ik ben ooit zelf een slachtoffer van een pedosexueel geweest, ik werd opgezadeld met dingen waar ik nog niet rijp voor was, wat dat betreft had het heel veel impact.Toch is de jarenlange haat uiteindelijk omgeslagen in een voorzichtige compassie.
Met deze site krijgen pedofielen een gezicht en ik hoop antwoorden te kunnen vinden over het hoe en waarom.Uiteindelijk hoop ik dat er een maatschappelijke verandering komt,niet in een legitimering maar in een andere kijk,een kijk die realistisch is en die ook pedofielen recht doet,zodat kinderen mogelijk niet meer slachtoffer hoeven te zijn van sommigen.
Veel succes met deze site.
Shanti

Hallo Shanti,

Fijn dat je gereageerd hebt ondanks dat je je er ongemakkelijk bij voelt. Dat zal ongetwijfeld voor meer mensen gelden, maar als we een discussie op gang willen krijgen met alle betrokken partijen dan is zo'n stap als die je gemaakt hebt zeker nodig. Misschien dat anderen weer moed kunnen putten uit het feit dat jij reageert.

Of deze site tot een succes wordt, daar kun je zelf natuurlijk een steentje aan bijdragen. Met welke vragen/gevoelens zit je als slachtoffer? Wat zou je graag willen weten van of over pedofielen? Schroom niet om verdere vragen te stellen.

Tim

Hallo Shanti,

Ik vind het fijn om te lezen dat je hoopt op verandering. Ik hoop met je mee.
Veel mensen reageren op elke discussie over pedofilie vanuit een soort onderbuikgevoel, door die meteen te willen afkappen. Ze zijn te bang dat zulke discussie, of poging tot maatschappelijke verandering, zal uitmonden in meer gevallen waar pedofielen seks hebben met kinderen.

Dat is natuurlijk verre van vanzelfsprekend. Iets wat bespreekbaar is, is beter beheersbaar, Door meer openheid over het onderwerp zullen mensen volgens mij juist beter/verstandiger invloed kunnen uitoefenen op 'pedofilie-gerelateeerde dingen' in hun omgeving. Dus ook zaken die ze niet willen, op een goede manier voorkomen.

Als meer mensen dit gaan inzien, zijn we al een heel eind.

Heey Jorge, Ik kan begrijpen dat je het niet leuk vindt hoe je behandelt bent op dat zomerkamp. Maar kan je begrijpen dat ze je verdacht vonden. Het is denk ik geen toeval dat jij pedofiel bent en dat ze je aansproken op je gedrag.
Ik begrijp wel dat mensen van een bestuur voorzichtig willen zijn met kinderen. Misschien had jij niets kwaad in de zin, maar dat had net zo goed wel zo kunnen zijn. Als iemand verdacht gedrag vertoont kan je beter het zekere voor het onzekere nemen. Anders waren er misschien boze ouders gekomen. Het is moeilijk, dat begrijp ik. Maar ik begrijp waarom mensen liever geen pedofiele mensen bij hun kinderen hebben. Begrijp me niet verkeerd, ik veroordeel je niet.

Hallo ..

Dank voor je reactie. In de tijd dat het gebeurde begreep ik nog wel een beetje dat ze me verdacht vonden enzovoort. Ik was het er ook wel mee eens dat ik iets te close met die jongen was, maar ja dan nog; hij kwam op een openbaar strand vol mensen bij me liggen en wilde dat ik z'n schouders en rug masseerde. Om daar nou zo'n enorm punt van te maken vind ik achteraf bijzonder overtrokken en laf.

En dat punt wil ik ook precies maken, als er ook maar iets doet denken aan pedofilie wordt van een muis meteen een olifant gemaakt. Mensen die niets verkeerd doen verliezen hun baan, worden mishandeld, ruiten worden ingegooid, in Engeland is onlangs zelfs iemand vermoord omdat die persoon onterecht(!) ervan verdacht werd pedofiel te zijn. Ik heb daar nog een artikeltje over geschreven; Britse pedohetze kost mensenlevens.

Je bent als mens in deze maatschappij namelijk verplicht om van een muis een olifant te maken!
Tenminste, wat betreft pedofilie dan.
Doe je dat niet, en probeer je op wat voor een manier dan ook enig nuance te brengen, dan krijg je geheid de vraag: 'je bent ze wel erg aan het verdedigen, hoe zit dat?'
Het eerste gedeelte voor de komma kan dan nog varieren, maar het eindigd dan altijd met 'hoe zit dat?' Oftewel, je moet maar gaan uitleggen waarom je niet mee wilt doen met de overdrijving.

Hallo Jorge,

Ik ben zelf een jongen van 20 jaar oud. Volgens de wet mag ik geen seksueel contact met mensen onder de leeftijd van 16 aan gaan omdat ik meerder jarig ben. Nou is dit een leeftijdsverschil van 4 jaar. Wat relatief weinig is. Als je 30 ben en je gaat een seksuele relatie aan met een meisje van 26 kijkt niemand raar op. Als je 17 bent en je gaat een seksuele relatie aan met iemand van 13 wordt er wel raar gekeken.

Waar ligt de grens? Want de maker van de playboy is in de 80 en heeft seksuele relaties (gehad) met meerdere dames van 18 en ouder. Dit wordt geaccepteerd en is hij niet strafbaar.

Ook zijn er mensen die een seksuele relatie hebben gehad met de zelfde leeftijd wat resulteerde tot een emotioneel trauma voor 1 van de partijen en er zijn relaties waarbij de leeftijd heel ver van elkaar verwijderd zijn maar gelukkig waren tot de dood zonder enkele spijt.

Dit zijn allemaal situaties die voorkomen waarbij beide partijen ouder zijn dan 18 en geaccepteerd worden.

Als kind heb ik het idee over seks altijd heel spannend gevonden, maar ook eng. Mij werd weinig informatie geven door ouders en leerkrachten over dit onderwerp tot ik zelf ben gaan kijken op internet. Achter een beeld scherm was ik veilig waarbij ik afbeeldingen en teksten kon lezen wat fysiek geen kwaad kon. Schok was er zeker wel bij de eerste keer dat ik het zag maar dat was omdat het compleet onbekend was maar te gelijke tijd opwindend.

Na die eerste keer kijken op internet heeft een interesse opgewekt voor oudere vrouwen waarbij ik zelf nog maar 12 was.

Ik vind het een moeilijk onderwerp om mijn mening over uit te spreken. Niet ieder kind is bereid om op zo een leeftijd een seksueel relatie of onderneming aan te gaan. Ik weet van me zelf dat toen ik 12 was dat ik er geen probleem mee zou hebben gehad en eigelijk zelfs wilde om een seksuele ervaring me te maken. Want het idee dat er een vrouw binnen loopt die veel ouder dan mij is en mij alles leert over seksuele handelingen blijft een fantasie. Nu weet ik veel meer over seks en is het minder indrukwekkend en toch had ik gewild dat mijn eerste keer met een veel oudere vrouw zou zijn geweest op jongere leeftijd.

Dit is wat tegenstrijdig, maar ik ga het toch noemen. Op jongere leeftijd ben je niet op de hoogte van seks en de dingen daarom heen. Is het om die rede dat het niet geaccepteerd wordt of omdat deze informatie te laat wordt gegeven aan de kinderen. Ik weet in iedere geval dat ik het in ieder geval eerder had willen weten.

Ik hoop dat ik hier een reactie op kan krijgen.

Mvg

(Een persoon opzoek naar een standpunt op dit onderwerp.)

Hoi Kiyon,

Leeftijdsverschil in relaties maakt voor de wet helemaal niets uit. De grens is hard: 16 jaar. Dus een 16-jarige die een 15-jarige streelt: strafbaar. Een 50-jarige die een 16-jarige neukt: legaal (mits beiden accoord zijn). De wet is nu eenmaal niet genuanceerd. De grens die getrokken is door de wetgever zegt helemaal niets over de al dan niet schadelijke aard van het seksuele contact. Ik vind het wel begrijpelijk dat het erg lastig is om een wet te bedenken die schadelijkheid als criterium hanteert, aangezien dat nogal een subjectief begrip is. Toch vind ik het ook jammer, precies om de reden die je zelf aanhaalt. Persoonlijk vind ik de oude wet, het klachtdelict, een hele mooie. Die wet hield in dat seksuele contacten met jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar alleen strafbaar waren als de jongere aangifte deed. Ik snap dat dat ook kan leiden tot vervelende situaties (jongeren onder druk gezet om al dan niet aangifte te doen) maar dat vind ik niet opwegen tegen het ontzeggen van elke vorm van seksualiteit aan elke jongere onder de 16 jaar.

Kinderen hebben heel vaak interesse in seksualiteit. Dat begint meestal al bij een jaar of 10/11 (soms eerder, soms later). Dat betekent niet dat ze meteen van alles willen, maar ze willen wel erover kunnen praten en serieus genomen worden. Zelf laat ik altijd merken dat het OK is als kinderen serieus over dat onderwerp willen praten. En dan merk je dat die openheid toch een spanning wegneemt. Een spanning die anders nog heel lang was blijven hangen, en wat volgens mij ook gewoon schadelijk is en een gestoorde seksuele ontwikkeling kan opleveren.

Groet,
Jorge

Jorge schreef:

Hoi Kiyon,

Leeftijdsverschil in relaties maakt voor de wet helemaal niets uit. De grens is hard: 16 jaar. Dus een 16-jarige die een 15-jarige streelt: strafbaar. Een 50-jarige die een 16-jarige neukt: legaal (mits beiden accoord zijn). De wet is nu eenmaal niet genuanceerd. De grens die getrokken is door de wetgever zegt helemaal niets over de al dan niet schadelijke aard van het seksuele contact. Ik vind het wel begrijpelijk dat het erg lastig is om een wet te bedenken die schadelijkheid als criterium hanteert, aangezien dat nogal een subjectief begrip is. Toch vind ik het ook jammer, precies om de reden die je zelf aanhaalt. Persoonlijk vind ik de oude wet, het klachtdelict, een hele mooie. Die wet hield in dat seksuele contacten met jongeren in de leeftijd van 12 tot 16 jaar alleen strafbaar waren als de jongere aangifte deed. Ik snap dat dat ook kan leiden tot vervelende situaties (jongeren onder druk gezet om al dan niet aangifte te doen) maar dat vind ik niet opwegen tegen het ontzeggen van elke vorm van seksualiteit aan elke jongere onder de 16 jaar.

Kinderen hebben heel vaak interesse in seksualiteit. Dat begint meestal al bij een jaar of 10/11 (soms eerder, soms later). Dat betekent niet dat ze meteen van alles willen, maar ze willen wel erover kunnen praten en serieus genomen worden. Zelf laat ik altijd merken dat het OK is als kinderen serieus over dat onderwerp willen praten. En dan merk je dat die openheid toch een spanning wegneemt. Een spanning die anders nog heel lang was blijven hangen, en wat volgens mij ook gewoon schadelijk is en een gestoorde seksuele ontwikkeling kan opleveren.

Groet,
Jorge

Shock ik heb voor een aantal jaren iemand ontmoet die verdacht was voor pedofilie hebt t ergens genegeerd en voor wat maanden terug kwam ik uit de douche en mijn zoon raakte de piemel aan van de ex ik heb er een heel raar gevoel aan overgehouden.
En mijn zoontje van 8jaar gewaarschuwd dat hij dir nooit meer mocht doen.
de ex is sinds enkele maanden verdwenen waarschijnlijk voelde hij wel wat aankomen maar wat t meest enge is dat de ex vaak heeft opgepast op mijn zoontje.
Ook op een verjaardag zat mijn ex met meisjes van 14en15jaar achter mijn rug om te knipogen of rare bekken trekken naar de meisjes, en aan te raken en ben er nog onderste boven van.
een volwassene hoort zich met andere dingen bezig te houden ik heb mijn zoon gevraagd of er wat gebeurt was en hij zegt van niet pfff een pak van mijn hart,
dus ga normaal met mensen om en voorkom de dingen waarvan mensen hun bedenkingen hebben en of krijgen heb er nog de rillingen van.
Heb m wel gestalkt en dat is ook niet goed dus dat soort angsten maakt een mens gek heb de politie al op mijn dak gehad en andersom ook .
ik blijf bang ook dat ie weer een relatie aangaat met iemand die kinderen hebt

Heftig verhaal, anoniem, maar wat heeft dat met wat ik drie jaar geleden schreef en wat jij nu citeert te maken?

Jorge schreef:

Hoi Kiyon,

Kinderen hebben heel vaak interesse in seksualiteit. Dat begint meestal al bij een jaar of 10/11 (soms eerder, soms later). Dat betekent niet dat ze meteen van alles willen, maar ze willen wel erover kunnen praten en serieus genomen worden. Zelf laat ik altijd merken dat het OK is als kinderen serieus over dat onderwerp willen praten. En dan merk je dat die openheid toch een spanning wegneemt. Een spanning die anders nog heel lang was blijven hangen, en wat volgens mij ook gewoon schadelijk is en een gestoorde seksuele ontwikkeling kan opleveren.

Groet,
Jorge

Het is een wat oud bericht maar toch citeer ik hem even.
Wat Jorge hier boven vermeld kan ik bevestigen kinderen zijn wel degelijk bezig met seksualiteit en dat begint al vroeg.
Ik ken en jochie van 9 (zoontje van vrienden die hier nog al vaak over de vloer komt)
waar bij ik en aantal keer flink aan de rem moest trekken omdat hij seksueel gedrag vertoonde.
gedrag wat absoluut niet past bij de leeftijd 9. Na wat praten met deze jongen was het gedrag weg.

Praten over het onderwerp moet gewoon kunnen en is ook belangrijk.

Voor hij die het nog niet weet ik heb geen pedofilie gevoelens ik ben hier lid omdat het onderwerp mij boeit en er meer van wil weten

Dag Jorge,

Ik zou graag met je in contact komen, in verband met de Jong-aflevering over pedofilie waarmee ik bezig ben. Zie mijn oproepje: http://www.pedofilie.nl/view_comment/16767 .

Zou je mij een berichtje willen sturen? Misschien kunnen we iets voor elkaar betekenen.

Ik hoop van je te horen! Dank je wel.

Groet!

Opties reactieweergave

Kies uw favoriete manier om reacties weer te geven en klik op "instellingen opslaan" om uw veranderingen te activeren.