Films

In het café aan de bar of op straat met je buurvrouw praat je niet zo heel snel over pedofilie. Het verschijnsel leeft in heel de wereld nog altijd voor een heel groot deel in de taboesfeer. Maar als er één wereldje is waarin wordt afgerekend met taboes, dan is het wel in de wereld van films. Als we gaan kijken of we films over pedofilie kunnen vinden, komen we dan ook een aantal interessante titels tegen. Wij zetten ze voor u op een rijtje, met de bedoeling om ook besprekingen te gaan publiceren. Mocht u aanvullingen hebben, dan stellen wij het zeer op prijs als u die ons doorgeeft. En ook als u een film wilt bespreken kan dat in een nieuwe bijdrage.

De volgende films willen wij u aanbevelen:

 • the Boys of St. Vincent
  Waargebeurd verhaal over jongens die seksueel misbruikt worden door de christelijke leiding van een weeshuis in Newfoundland.
 • Finding Neverland
  Film over de oorspronkelijke schrijver van Peter Pan, die een zeer bijzondere band met de jongens waarop zijn toneelstuk geïnspireerd is opbouwt.
 • L.I.E.
  15-jarige jongen raakt aan lager wal en breekt in bij een man met wie hij vervolgens een bijzondere relatie opbouwt.
 • the Lost Son
  Speurder komt kinderhandelaars op het spoor en rolt de organisatie op. Bevat enkele schokkende passages.
 • La Mala Educación
  Twee jongens in een katholiek internaat in Spanje ontdekken de liefde terwijl een pater hier getuige van is en een van de jongens voor zichzelf wil. Op latere leeftijd komen de drie elkaar nog enkele malen tegen, niet zonder gevolgen.
 • The Man Without A Face
  Jongen vraagt bijles aan een ex-leraar met een half verbrand gezicht. Er ontstaat een mooie vriendschap tussen de twee maar de man blijkt een verleden te hebben.
 • Morte à Venezia (Death in Venice)
  Componist zoekt rust aan de kust van Venetie en raakt daar verliefd op een jongen in het begin van zijn puberteit
 • Return To Innocence
  Een kinderpsycholoog komt in opspraak wanneer hij ervan verdacht wordt een cliënt seksueel misbruikt te hebben.
 • Sacred Silence
  Een jonge priester die zich inzet tegen de criminaliteit in Napels wordt verliefd op een 13-jarige jongen. De Napolitaanse criminelen proberen hem hiermee het zwijgen op te leggen.
 • Voor Een Verloren Soldaat
  Film over de relatie tussen een Canadese soldaat en een Nederlandse jongen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Zie ook de boekbespreking.
 • The Woodsman
  Een veroordeelde pedoseksueel komt na 12 jaar celstraf weer vrij, en wordt opnieuw geconfronteerd met zijn eigen gevoelens voor jonge meisjes.

Mein erstes Wunder

Bron: 
Anne Wilder
Mein erstes Wunder

Romantische Duitse film uit 2002 over de platonische liefdesband tussen een minderjarig meisje en een volwassen man.

Trailer: Mein erstes Wunder

The Reader

Bron: 
Mirage Enterprises
Publicatiedatum: 
10 december 2008
The Reader

Ontroerende en tegelijk schokkende film (gebaseerd op een roman van Bernhard Schlink) over een liefdesrelatie tussen een 15-jarige jongen en een volwassen vrouw. Het aangrijpendste aan deze film is eigenlijk niet dat er sprake is van een pedofiele relatie maar dat de vrouw in kwestie een oorlogsmisdadiger blijkt te zijn. Overtuigend acteerwerk.

The Woodsman

Een veroordeelde pedoseksueel komt na 12 jaar celstraf weer vrij, en wordt opnieuw geconfronteerd met zijn eigen gevoelens voor jonge meisjes.

The Boys of St. Vincent

Waargebeurd verhaal over jongens die mishandeld en seksueel misbruikt worden door de christelijke leiding van een weeshuis in Newfoundland.