Oorspronkelijk elders gepubliceerd

Japan's shame

Bron: 
Time magazine
Japan's shame

‘Ik voel me een slecht mens’

Bron: 
Algemeen Dagblad
Publicatiedatum: 
16 februari 2013
‘Ik voel me een slecht mens’

Tom houdt zijn seksuele geaardheid angstvallig geheim: Ik ben pedofiel, maar zal een jongetje nooit iets doen

Hij behoort tot de meest gehate groep mensen in de maatschappij: de pedofielen. Maar het beeld van de viezige, stiekeme man die op jacht is naar kansen om zich aan kinderen te vergrijpen, is te eenzijdig, wil Tom vertellen. Zelf heeft hij een gezin, hoewel de worsteling met zijn geaardheid ‘altijd zal voortduren’.

TOBIAS DEN HARTOG en LAURA SCHALKWIJK

‘Eigenlijk leid ik een heel gewoon leven. Ik ben getrouwd, ik heb twee jonge kinderen. Maar verliefd op mijn vrouw ben ik nooit geweest. Sinds kort kent ze mijn grote geheim. Ik ben pedofiel. Ik val op jonge jongens van 8 tot 13 jaar.’’ Tom (eind 30) fluistert zo af en toe. Bang dat andere mensen hem horen.

'Normaal omgaan met kinderen'

Bron: 
De Volkskrant
Publicatiedatum: 
27 januari 2011
'Normaal omgaan met kinderen'

Een groepsgesprek met drie pedofielen

AMSTERDAM - Roderik Muit (36) treedt sinds 2004 af en toe op als spreekbuis van de verder onzichtbare groep pedofielen die hun gevoelens onder controle zeggen te hebben. Vrijdag neemt hij deel aan een publieke discussie in het Amsterdamse debatcentrum De Balie onder de titel 'Pedofilie: wat moeten we ermee?'
Meestal staan pedofiele daders in de belangstelling. Zie de zedenzaak rond Robert M. en de Amsterdamse crèches en de onderzoeken naar kindermisbruik binnen de katholieke kerk en bij jeugdzorg. Maar achter de ontuchtplegers gaat volgens alle deskundigen een grote groep pedofielen schuil die met hun seksuele gevoelens leven, maar er niet aan toegeven.

Op verzoek van de Volkskrant praten Roderik en zijn kennissen Michel (30) en Joris (24) over hoe zij hun grenzen bepalen. De namen Michel en Joris zijn gefingeerd, omdat ook het uit de kast komen van niet-praktiserende pedofielen gevolgen kan hebben voor hun familie, werk en vriendenkring. Hun leeftijden kloppen wel. Alledrie zijn ze opgegroeid ná de tijd van de bevrijdingsbeweging voor pedofilie in de jaren zeventig en tachtig.

Michiel (30): 'Ik ken vooral pedofielen die geen problemen hebben met hun gevoelens. Ze zijn pedo, maar hebben dat onder controle.'

Roderik: ‘Sommige mensen kunnen het wel aan, anderen niet. Ook niet iedere man die op langharige blondines met grote borsten valt, krijgt uiteindelijk zo’n vrouw. Ik weet dat het voor ons een stuk moeilijker is. Maar dat wil niet zeggen dat je leven over is.’

Zijn pedofielen oud, vies en seksverslaafd?

Door: Hilde Koelmans

De haat, angst en afkeer jegens pedofielen is groot. Het zouden oude, vieze mannen zijn die niet van kinderen af kunnen blijven. Maar hoe zien zij zichzelf? Vijf jonge mannen vertellen, anoniem, over hun gevoelens en ervaringen.

Digitale kinderlokkers

Pedofielen proberen via internet seksafspraakjes te maken met minderjarigen. Door een uitzending van Undercover in Nederland staan de digitale kinderlokkers weer volop in de belangstelling. Maar zijn online pedofielen echt het grootste gevaar voor onze kinderen?

Wat een schandaal! Dat dit allemaal zomaar kan! En dat nog wel in Nederland! Wanneer gaan de hoge heren in Den Haag hier eens wat aan doen?!? Dat zijn ongeveer de emoties die SBS-programmamaker Alberto Stegeman (Undercover in Nederland) doorgaans bij zijn publiek teweeg wil brengen.

Het internet als pedoparadijs

Het internet als pedoparadijs

Het internet. Een godswonder natuurlijk, maar wel een met een bijzonder duistere kant. Foto’s van naar schatting een miljoen kinderen zullen voor eeuwig het net over gaan en door pedofielen met verzamelwoede worden uitgewisseld. Pedofielen bovendien, met een nooit verzadigde drang naar steeds weer nieuwe slachtoffers. Planet sprak met verschillende zedenrechercheurs over hun werk en die andere wereld. Maak kennis met het eerste deel van de serie: ‘Kinderporno op internet’.

Perverse genoegens

Bron: Planet.nl, door Mariël

“Mijn man is vaak voor zaken op reis. (…) een paar weken geleden merkte ik (…) dat mijn twaalfjarige zoon bijna al zijn beddengoed had afgegooid. (…) Ik werd opgewonden door de aanblik en het gevoel van zijn passieve, naakte lichaam met het eerste zachte dons van zijn schaamhaar. Ik kon geen weerstand bieden…”

Bovenstaande is een bekentenis van een moeder die zich afvraagt wat verkeerd is aan ‘volledige familieliefde’.
Wat voor knoop zit er in de hersenen van een pedofiel dat moederliefde omslaat in pervers seksueel gedrag? Welke kronkel maakt, dat een vader zijn kind seksueel molesteert vanaf haar geboorte?

Pedofiel: vriend of vijand?

Bij het woord 'pedofiel' hebben de meeste mensen associaties als kinderverkrachters, ontvoerders en dergelijke. Of dat in alle gevallen klopt, is zeer de vraag. Natuurlijk zijn er pedofielen die met hun kruis denken, evengoed zullen er ook veel pedofielen zijn die wel nadenken en geen 'maatschappelijk ongewenste' actie ondernemen op hun gevoelens voor kinderen.

Psychiater: niet iedere pedofiel is een kindermisbruiker

Interview met psychiater Frank van Ree, in Trouw, 14 september 1996, door Joop Bouma

Pedofielen kun je niet veranderen. Waarom zou je ook, vindt Frank van Ree, psychiater. "Mensen die zeggen: je moet ze castreren, maken me woedend. Niet iedere pedofiel is een kindermisbruiker.'

'Pedoseksualiteit elitekwestie'

Interview ter gelegenheid van het afscheid van zedenspecialist Jaap Hoek
Bron: NRC Handelsblad, 3 november 1999
Door: Margriet Oostveen

Na zeven jaar neemt Jaap Hoek afscheid als zedenspecialist bij de Amsterdamse politie.

Laat dit duidelijk zijn, zegt zedenrechercheur Jaap Hoek: het misbruik van kinderen is niet toegenomen. 'Het taboe is weggevallen. Vroeger werd een kind naar kostschool gestuurd als zijn oom niet van hem af kon blijven en daarna hoorde je er nooit meer iets over. Nu is er aandacht voor het slachtoffer.'